Τα πτηνά προσγειώνονται σε προεξοχές στεγών, σε περβάζια παραθύρων, σε δοκάρια κλπ. Διασπείρουν ασθένειες μέσω των περιττωμάτων που αφήνουν σε φωταγωγούς, air conditions κ.α. Στα κόπρανα τους αναπτύσσεται ο μύκητας Histoplasma Capsulatum ο οποίος προκαλεί ιστοπλασματική αλλεργία που εμφανίζεται με συμπτώματα γρίπης. Μεταφέρουν πολλά επιβλαβή για την υγεία έντομα όπως ψύλλοι, ψείρες, κοριοί, τσιμπούρια κ.α. ενώ, καταστρέφουν δομικά υλικά λόγω των όξινων περιττωμάτων τους. Σημαντική είναι τέλος η μεταφορά των ακάρεων Dermanyssus Gallinae, τα οποία προκαλούν δερματίτιδα στον άνθρωπο.

Καταπολέμηση

Η εταιρία μας έχει την δυνατότητα να αποτρέψει τα πουλιά εύκολα, οικονομικά και μόνιμα. Οι ακίδες είναι το πιο αναγνωρισμένο σύστημα απώθησης των πτηνών. Η τοποθέτηση τους γίνεται με κόλλα ή βίδες κατά μήκος των σημείων που συνηθίζουν να κάθονται τα πτηνά, να κτίζουν τις φωλιές τους και να λερώνουν. Είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην αλλοιώνονται από τις καιρικές συνθήκες αλλά και να μην τραυματίζουν τα πουλιά.

Μια καινούρια λύση που εφαρμόζει η «Σμινθέας» για την απώθηση των πτηνών από τον χώρο σας είναι η χρήση οπτικού απωθητικού σε μορφή gel. Η ειδική του σύνθεση (εδώδιμα φυσικά έλαια) δεν επηρεάζει και δεν βλάπτει τα πτηνά, τους ανθρώπους και τα υλικά των κτιρίων. Απωθεί τα πτηνά λόγω της ψευδαίσθησης ύπαρξης φωτιάς που τους δημιουργεί στο χώρο που τοποθετείται. Δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, ενώ μένει σταθερό και αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 2 χρόνια).

 

Η μέθοδος εφαρμογής που χρησιμοποιούμε για την προστασία των χώρων σας από τις εισβολές ερπετών, αποτελείται συνήθως από δύο φάσεις. Αρχικά το σκεύασμα τοποθετείται περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε για να απωθηθούν τα ήδη υπάρχοντα φίδια. Έπειτα, πραγματοποιείται κλείσιμο της περιμέτρου του χώρου για την αποφυγή εισόδου νέων. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα απωθητικά σε κοκκώδη μορφή ή σε μορφή σπρέι.

 

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

Back to top